Groot- en klein onderhoud aan je auto

  • Klein Onderhoud
  • Kleine Beurt
  • Apk

Eén van de belangrijkste eisen aan een auto is betrouwbaarheid en bedrijfszekerheid. Niets is zo vervelend als een auto die je in de steek laat. Want dat gebeurt altijd op het verkeerde moment. Om dit te voorkomen is preventief onderhoud heel belangrijk.De intervallen zijn de afgelopen jaren overigens wel steeds langer geworden. Vroeger was doorsmeren en olie verversen elke 5000 km noodzakelijk. Tegenwoordig zijn intervallen van 30.000 km of langer geen uitzondering meer.Toch blijft regelmatig onderhoud altijd nodig.

Regelmatig onderhoud blijft noodzakelijk

Met uitzondering van onvoorziene reparaties is van al het benodigde onderhoud een redelijk goede inschatting te maken wanneer het nodig is en wat de kosten zullen zijn. Een accu gaat doorgaans zo’n 4 jaar mee, remblokken vóór meestal zo’n 60.000 km, remblokken aan de achterwielen halen wel het dubbele. Je zou dus geld opzij moeten leggen als financiële reserve voor onderhoud en reparaties die je in de toekomst kunt verwachten.

Onderhoud en APK combineren is slim

Ga je één keer per jaar naar de garage voor onderhoud dan is het aan te bevelen dat te combineren met de Auto Periodieke Keuring (APK). Om betrouwbaar en bedrijfszeker te blijven heeft elke auto regelmatig onderhoud nodig. Wat er precies moet gebeuren en hoe vaak, dat is door de fabrikant vastgelegd in onderhoudsvoorschriften en onderhoudsintervallen. De garagist weet precies welk onderhoud hij uit moet voeren.


Informeer naar het bandenhotel van OV-Bandenservice

Uw banden opslaan is niet duur! Wij informeren u graag over de voordelen van bandenopslag, zomer- en winterbanden.
neem nu contact op
No items found.