Caravanbanden en Camperbanden

Waarom nieuwe caravanbanden en camperbanden kopen na 6 jaar?

1.Door langdurige stilstand in de winterstalling slijten de banden ook.
2.Veilig op vakantie met de juiste, in goede staat verkerende banden en de juiste bandenspanning.
3.We adviseren om jaarlijks een caravanbandencheck uit te laten voeren bij Ov-Bandenservice. Afspraak maken is niet nodig.
4.Het is verstandig caravanbanden na zes jaar sowieso te vervangen in verband met slijtage, uitdroging en scheuren.

Je kunt bij Ov-Bandenservice uit een ruim assortiment caravanbanden kiezen. Jaarlijks trekken veel Nederlanders er op uit met de caravan, vouwwagen of camper. Ov-Bandenservice & Arca-rekreatie in Heerhugowaard raadt automobilisten aan om de caravanband jaarlijks te laten controleren. Dat voorkomt vervelende incidenten tijdens een plezierige vakantie. Niet iedereen weet dat bestelwagenbanden het zelfde zijn, als caravanbanden. Vanwege de hoge wieldruk bij een caravan en bestelwagen, worden de zelfde soort banden gemonteerd.

Het is verstandig om de banden van je caravan, vouwwagen of camper na zes jaar te vervangen. Sommige verzekeraars stellen dit zelfs als eis. De kwaliteit van de banden kan dan niet meer worden gegarandeerd; de banden drogen vaak uit en gaan scheuren vertonen in de wang en het profiel, dit is niet altijd alleen maar aan de buitenkant van de band, het kan ook aan de binnenkant van de band zitten.. Bovendien staan caravanbanden vaak lang op een gedeelte van het profiel, waar de band sterk onder leidt. Omdat het tubeless ventiel ook ouder wordt kan het na verloop van tijd gemakkelijk gaan lekken of poreus worden, daarom vervangt Ov-Bandenservice het ventiel ook direct. Wij hebben een ruime keuze in caravanbanden. Het soort caravanband is onder andere afhankelijk van het draagvermogen (maximaal 3500 KG) en het voertuig. In onze winkel vind je ons aanbod van Caravan- en bestelwagenbanden.

Stilstand is ook slijtage caravan banden

Caravans staan vaak de hele winterperiode stil op één plek. Een klein gedeelte van de caravanbanden moeten in de winter vaak langdurig het volle gewicht dragen. Veel caravanbezitters realiseren zich niet dat stilstand ook slijtage veroorzaakt. Verder neemt de bandenspanning af tijdens de stallingsperiode. Dat is gevaarlijk, slecht voor het milieu en kost meer brandstof wanneer er weer gereden wordt.

Caravan banden check

Een caravanbandencheck is een aanrader voor iedere caravan- en camperbezitter. De specialisten van Ov-bandenservice controleren tijdens de caravanbandencheck de bandenspanning, het draagvermogen en het profiel van de banden. Ook wordt er zorgvuldig gekeken naar ouderdomsverschijnselen en uitdroging van je banden. Na de controle worden de banden gratis bijgevuld. Banden op de juiste spanning dragen positief bij aan de verkeersveiligheid en het milieu.

Stikstof in je caravan banden

Een goede bandenspanning van caravanbanden vermindert de bandenslijtage en het brandstofgebruik. Te lage bandenspanning zorgt ook voor minder draagvermogen en vergroot de kans op een klapband. Arca-rekreatie en Ov-Bandenservice vult jouw banden daarom met stikstof. Dit voorkomt verlies van bandenspanning en slijtage van de band door de winterstalling.

Uitgebreide caravan en camper controle

Onze samenwerking met Arca-rekreatie vestiging in Heerhugowaard bied ook een uitgebreide caravancontrole aan. Wij controleren je caravan op tien essentiële punten: van de verlichting en de uitdraaisteunen tot de gasleiding en de bandenconditie. Uiteraard worden de banden ook gevuld met stikstof.

Bij vragen kunt u altijd e-mailen, bellen, of langskomen bij Ov-Bandenservice in Alkmaar of bij Arka-rekreatie in Heerhugowaard