Sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen

Lees hier alles over sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen bieden extra grip en veiligheid op sterk besneeuwde en beijzelde wegen, waar zelfs winterbanden tekort schieten. In veel wintersportgebieden geldt in bepaalde omstandigheden een verplichting sneeuwkettingen te gebruiken. Dat zie je aan een rond blauw bord met een sneeuwketting erop.

Geen vervanging voor winterbanden

Sneeuwkettingen zijn niet geschikt voor doorgaande wegen en kunnen daarom winterbanden niet vervangen. Rijd op de doorgaande wegen op winterbanden. Op bergwegen kan het daarnaast nog nodig of zelfs verplicht zijn om sneeuwkettingen te monteren.

Sneeuwkettingen moeten gemonteerd worden op de aangedreven wielen. Op vierwiel aangedreven auto’s kunnen ze meestal het best om de voorwielen, maar de dealer weet hier meer over. Of stel de vraag in onze winkel. Wie veilig met de auto op wintersportvakantie wil, doet er goed aan kettingen te huren of te kopen, ook als je al winterbanden hebt.

Sneeuwkettingen omleggen

Omschrijving:Soms is het in wintersportgebiden verplicht sneeuwkettingen te gebruiken. ANWB maakte een instructievideo met tips voor het omleggen van sneeuwkettingen.

Verkeersbord

Als op een traject sneeuwkettingen verplicht zijn, wordt dat aangegeven met een verkeersbord met een afbeelding van een wiel met sneeuwketting.

Regels sneeuwkettingen en winterbanden in het buitenland

Werking sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid en voor een kort stukje. Rijd je naar de wintersport? Zorg dan voor winterbanden onder de auto en neem sneeuwkettingen mee.

Snelheid met sneeuwkettingen

Op de verpakking van sneeuwkettingen staat een maximumsnelheid genoemd. Het is belangrijk daar niet overheen te gaan.

Sneeuwkettingen met voordeel

Profiteer van extra voordeel bij aanschaf van winterbanden met sneeuwkettingen bij de OV-Bandenservice. Ook voor sneeuwkettingen voor SUV’s en 4×4’s kun je bij OV-Bandenservice terecht (tijdens najaar en winter).

Bekijk de sneeuwkettingen in de winkel

Ik heb al winterbanden. Heb ik dan nog sneeuwkettingen nodig?

Ja, op kleine (berg-)wegen. Sneeuwkettingen zijn bedoeld als hulpmiddel om op besneeuwde (berg-)wegen te kunnen rijden, met beperkte snelheid (dat wordt aangegeven op de verpakking) en voor een kort stukje.