Bridgestone

Bridgestone
geschiedenis

Bridgestone werd in 1931 opgericht door ShojiroIshibashi, die zijn eerste band in 1930 produceerde. Ishibashi was een slimme ondernemer, die de massaproductie van de traditionele Japanse schoenen (Tabi) in goede banen leidde vóór de oprichting van Bridgestone. De naam Bridgestone verwijst naar ShohiroIshibashi’s eigen naam, die ‘Stone Bridge’ betekent. Om een meer internationale klank te geven aan de naam, werden de twee woorden omgedraaid en zo werd Bridgestone geboren. Bridgestone is in de loop van zijn geschiedenis voortdurend uitgebreid en heeft zo meer en meer consumenten bereikt. Deze uitbreiding bereikte zijn hoogtepunt in de jaren ’80, toen Bridgestone Firestone opkocht en zo een speler op de wereldmarkt werd. Bridgestone is tegenwoordig een van de toonaangevende fabrikanten van banden voor alle soorten toepassingen. Het bedrijf produceert banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen, landbouwmachines, vliegtuigen en motorfietsen. Ze hebben ook hun marktniche uitgebreid en bieden een scala aan andere producten aan. Onder deze producten vallen bijvoorbeeld golfuitrusting, materialen voor auto-interieurs, fietsen en chemische en industriële producten.

Bridgestone is toegewijd aan de productie van de hoogste kwaliteit om de gemeenschap te dienen. De basis van het bedrijf rust op vier pijlers: integriteit en teamwork, creativiteit, innovatieve pioniers zijn doormiddel van besluitvorming op basis van geverifieerde, concrete observatie en resoluut handelen door planning. Het doel is om een betrouwbaar bedrijf te zijn, dat met zijn innovaties het leven van mensen wereldwijd verbetert. Bridgestone heeft de ambitie een wereldleider te zijn als het gaat om bandentechnologie en de beste band- en rubberproducten in de wereld te ontwikkelen. Ze willen niet alleen een product van hoge kwaliteit aanbieden, maar ook het milieu en de cultuur behouden die aanwezig zijn in de plaatsen waar de onderneming actief is. Voor Bridgestone is het duidelijk dat het werk moet plaatsvinden in overeenstemming met de wetten en voorschriften die bestaan in het land waar het bedrijf actief is. Bridgestone wordt verkocht in meer dan 150 landen en heeft 180 productie-eenheden. Het is een echte multinational, waarvan de faciliteiten te vinden zijn in bijvoorbeeld Europa, Zuid- en Noord-Amerika en Azië. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Tokio.

Bridgestone heeft eraan gewerkt om zijn producten zo goed mogelijk te vernieuwen en te verbeteren. In de jaren ’80 lanceerden ze de eerste winterbanden zonder spikes in Japan, en niet lang daarna stelde Bridgestone banden van de nieuwe rubbersamenstelling Mulitcell voor. De winterband was een succes en werd onder meer gebruikt als originele uitrusting in een sportwagen van Porsche. In de jaren ’90 introduceerde Bridgestone zijn baanbrekende technologieën in de wereld van de Formule 1 en verkreeg hiermee grote successen. In 1998 wonnen Bridgestone en MikaHäkkinen de wereldtitel in de Kampioenschappen van zowel fabrikant als coureur. De innovatieve banden van Bridgestone zijn steeds populairder geworden in de Formule 1. In sommige gevallen was het bedrijf zelfs de enige leverancier van banden voor alle competities. Bridgestone heeft naast de formule 1 ook een groot succes gehad in de motorsport, waar het ook banden leverde voor veel wedstrijden.

Bridgestone banden

Bridgestone biedt een breed assortiment banden aan, zodat ze op de best mogelijke manier aan elke klant kunnen worden aangepast. Voor personenauto’s bieden ze onder andere de zogenaamde run-flat banden, waarmee men kan blijven doorrijden, zelfs als er geen lucht meer in zit. De voordelen van een dergelijke band zijn veelvuldig. U hoeft zich daardoor geen zorgen te maken over een lekke band en dus minder gereedschap mee te nemen in uw auto. Run-flat banden worden gebruikt door Ferrari en Maserati, die deze banden als origineel onderdeel op een aantal modellen monteren. Bridgestone biedt ook een milieuvriendelijke band aan, de Ecopia, die een effectief brandstofverbruik biedt omdat de rolweerstand verminderd is. De andere autobanden zijn de Potenza, de Turanza, de Dueler en de Blizzak. Wat uw wensen ook zijn, Bridgestone heeft een band die bij u en uw rijstijl past.

Zoals al eerder vermeld, produceert Bridgestone ook banden voor andere type voertuigen. Voor vrachtwagens produceert het bedrijf bijvoorbeeld banden, die gedeeltelijk gemaakt zijn van gerecycled materiaal. Deze vorm van recycling houdt de kosten van de band laag en het is een fantastische manier om de belasting op het milieu te verlagen. Bridgestone waarborgt natuurlijk dat de banden honderd procent veilig zijn. Als u het milieu wilt beschermen, dan is dit een veilige en goede keuze. Uw band is altijd afgestemd op het type voertuig waarop het wordt gebruikt en is daarnaast aangepast aan de specifieke voorwaarden voor het voertuig. Bridgestone produceert bijvoorbeeld banden voor vliegtuigen, die tot de veiligste banden behoren in de luchtvaartindustrie behoren. Wat de Bridgestone banden gemeenschappelijk hebben is hun topkwaliteit en dat ze met de nieuwste en beste technologie vervaardigd zijn. Bridgestone streeft ernaar om de beste en veiligste producten op de markt te brengen die aan alle verschillende behoeften van al hun klanten kunnen voldoen met betrekking tot banden.

No items found.