Continental

Continental geschiedenis

Continental is één van ’s werelds grootste bandenfabrikanten. Naast banden, produceert het bedrijf een scala aan andere producten, zoals remsystemen, voertuig elektronica en veiligheidssystemen. De rubber productie van Continental kent een lange geschiedenis die begint in 1871, toen de Continental-Caoutchouc en Gutta-Percha Limited Company werd opgericht in Hannover. Vandaag de dag, heeft Continental fabrieken en kantoren in 36 landen en telt het meer dan 130.000 medewerkers. Doel van het bedrijf is om kwalitatief hoogwaardige producten te produceren die de veiligheid, het comfort en de vreugde voor alle automobilisten verbeteren. Continental-producten zijn bedoeld om waarde te creëren voor aandeelhouders, medewerkers en de maatschappij in het algemeen. Het bedrijf wil ook de mobiliteit van personen, goederen en informatie verbeteren, zodat mensen hun dromen gemakkelijker kunnen vervullen. Continental bedenkt en ontwikkelt oplossingen die zich richten op veiligheid, milieu, informatie en geldbesparende auto’s. Doordat Continental denkt en handelt op een holistische, systematische, netwerk-georiënteerde manier, kan het bedrijf ideeën sneller implementeren in massaproductie dan anderen.

De filosofie van Continental is gebaseerd op vier pijlers: vertrouwen, de wil om te winnen, om te handelen, en te werken voor elkaars vrijheid. Zonder vertrouwen, zou Continental gefaald hebben zo succesvol te zijn als vandaag. Ze houden hun beloften, zowel aan hun werknemers, zakenpartners als aan andere geïnteresseerden. De wil om te winnen is sterk bij Continental en het doel is om altijd de best mogelijke prestaties te bieden. Daarom streeft het bedrijf er voortdurend naar zichzelf te ontwikkelen om haar producten te verbeteren en om nieuwe en betere oplossingen te vinden. Voor Continental omvat de vrijheid om te handelen, dat ze hun werknemers een aanzienlijke flexibiliteit geven in hun werk, wat betekent dat de vitaliteit en lange levensduur versterkt wordt door Continental. Met de producten van Continental breiden de mogelijkheden om vrij te handelen zich uit. Voor het bedrijf is samenwerking van het grootste belang. Op deze wijze kunnen de bedrijfsonderdelen samensmelten en elkaar steunen. Continental gelooft dat kennis groeit als ze gedeeld wordt. Door de open afhandeling van fouten kan men leren van elkaar en dus slagen.

Veel van het succes van Continental is gebaseerd op innovatie en inzet van het bedrijf voor nieuwe en betere producten. Als voorbeeld vermelden we dat Continental in 1905 een voorloper van de hedendaagse spijkerbanden creëerde, een geklonken anti-slip band. Terug in de jaren ’30 begonnen ze Continental banden te gebruiken op het circuit. Met deze banden werden meerdere wereldsnelheidsrecord gebroken en er waren veel overwinningen. Deze successen werden herhaald in de jaren ’50, toen de bestuurder, die met Continental-banden reed, de Franse, Duitse, Britse en Italiaanse Grand Prix en de Carrera Pan Amerika won. In de jaren ’50 begon Continental ook tubeless banden en luchtveren voor vrachtwagens en bussen te produceren. Continental was het eerste bedrijf in de wereld dat de luchtvering voor bussen en vrachtwagens instelde.

In de late jaren ’70 en ’80 verwierf Continental een aantal andere bedrijven, met inbegrip van het Oostenrijkse bedrijf Semperit. Dit betekende dat de markt voor Continental-producten sterk groeide in deze periode. In 1987 nam het ook General TireInc over, dat fabrieken in Mexico en Noord-Amerika had. Als een verdere stap, om de aanwezigheid van Continental in Noord-Amerika uit te breiden, besloot het bedrijf een partnership aan te gaan met twee Japanse bandenfabrikanten en samen met hen banden voor commerciële voertuigen te maken op de Noord-Amerikaanse markt. In 1991 werd de industriële productie van Continental gereorganiseerd en verplaatst onder de naam ContiTech. ContiTech heeft productielocaties in landen zoals Italië, Brazilië, China, Mexico, Zweden en Duitsland. In hetzelfde jaar waarin ContiTech werd gevormd, werd Continental de eerste bandenfabrikant, die een milieuvriendelijke band, de ContiEcoContact op de markt bracht. In de vroege jaren 2000, begon Continental te werken met Bridgestone om een gestandaardiseerd run-flat systeem te ontwikkelen. Samen met Yokohama vormt Continental in 2002 een joint venture om de Japanse markt beter te bereiken. In 2007, is Continental één van de vijf grootste autoleveranciers in de wereld, namelijk toen het bedrijf Siemens VDO Automotive AG opkocht. Dit betekent dat het bedrijf in staat is om haar positie in Europa, Azië en Noord-Amerika te versterken.

Continental banden

Vandaag de dag produceert Continental een verscheidenheid aan banden. Het bedrijf produceert banden voor alle soorten weer en oppervlakken. De banden zijn speciaal ontworpen om aan de uiteenlopende behoeften van verschillende voertuigen te voldoen en om de beste prestaties te bereiken. Continental produceert banden voor auto’s, vrachtwagens, bussen, motorfietsen, fietsen en speciale banden voor industriële voertuigen. Bij Continental heeft veiligheid altijd voorrang. Het bedrijf heeft een grote verantwoordelijkheid om zo veilig mogelijke banden te produceren. Het maakt niet uit wat uw wensen zijn voor uw rit, u kunt er zeker van zijn dat Continental een band heeft die past bij uw rijstijl en auto. Als u geen behoefte heeft zich te concentreren op zaken als veiligheid, kunt u gemakkelijk genieten van het rijplezier. Naast de productie van veilige banden, tracht Continental ook banden te ontwikkelen die het milieu zo weinig mogelijk vervuilen. Bent u op zoek naar een band die aan uw specifieke behoeften voldoet, die veilig is en zo weinig mogelijk milieueffecten heeft, dan zijn Continental-banden iets voor jou.

No items found.