Goodyear

Goodyear geschiedenis

De Goodyear Tire& Rubber Company werd in 1898 opgericht door Frank Seiberling. De naam van het bedrijf komt van Charles Goodyear, de man die het vulkaniseren in 1839 uitvond. Goodyear zelf had geen directe verbinding met het bedrijf. Vandaag de dag is Goodyear een bekende bandenfabrikant voor auto’s, vrachtwagens, vliegtuigen en landbouwvoertuigen. Goodyear is ook bekend om de Goodyear blimp, die in 1925 voor de eerste keer vloog. Het hoofdkantoor van Goodyear is gevestigd in Akron, Ohio in de Verenigde Staten. Het bedrijf biedt werk aan ongeveer 69.000 mensen in 22 landen. De onderneming wordt vertegenwoordigd op zes continenten en heeft een jaaromzet van ongeveer 15 miljard dollar. Naast zijn eigen bandenproductie vertegenwoordigt Goodyear ook de productie van banden voor Dunlop, Lee, Sava en Kelly. Goodyear levert niet alleen de banden maar ook diverse polymeer rubber producten voor de industriële- en auto markt. Het bedrijf onderscheidt zich door innovatie en technologische doorbraken. Deze innovatieve gedachten hebben het bedrijf in belangrijke mate beïnvloed vanaf het begin tot vandaag.

Toen in 1898 de eerste Goodyear fabriek werd geopend, werden ook fietsbanden en wagenbanden geproduceerd. Met de groeiende populariteit van auto’s werd de productie van banden voor Goodyear verhoogd. Reeds aan het begin van de 20e eeuw leverde Goodyear aan Henry Ford, wiens automodel T was uitgerust met banden van Goodyear. Al in 1901 werden Goodyear banden in de autosport gebruikt, nadat Frank Seiberling Henry Ford banden van Goodyear had aangeboden. Goodyear groeide snel. In 1926 stond het bedrijf onder de rubberproducenten wereldwijd op de bovenste positie. Een jaar later, in 1927, ging Goodyear naar de beurs. Ook dat heeft bijgedragen aan het succes van het bedrijf van vandaag. De geschiedenis van Goodyear is lang en vol met hoogtepunten die het succes van het bedrijf markeren. In dit verband moet bijvoorbeeld worden vermeld dat Goodyear het eerste bedrijf was dat al in 1921 off road banden ontwikkelde. Goodyear banden zijn ook de eerste banden die de maan hebben bereden. Het ruimtevaartuig Apollo 14 was uitgerust met Goodyear banden. In de jaren ’90 werden Goodyear banden geïntroduceerd als de eerste producten van een Westerse bandenfabrikant op de Chinese markt. In 1996 begon Goodyear de bandenserie Infinitred die een levenslange garantie op het profiel van de eerste banden bieden. In het algemeen waren de jaren ’90 voor Goodyear toekomstgericht en succesvol. Door de samenwerking met Sumitomo Rubber Industries Ltd. werd Goodyear weer ’s werelds grootste producent van rubber. In de begin jaren 2000 blijft Goodyear de enige leverancier van ASCAR, het Britse equivalent van NASCAR. ASCAR heeft het voordeel dat de races nu zelfs kunnen plaatsvinden in de regen. De banden met de naam Goodyear Eagle zijn speciaal geschikt voor natte wegen.

Goodyear banden

Goodyear heeft de taak op zich genomen om banden van eerste klas kwaliteit te produceren die volledig voldoen aan de behoeften van de markt. Voor Goodyear zijn de goede contacten met klanten en partners belangrijk. Goodyear zal niet alleen aan de verwachtingen voldoen, maar ze overtreffen die. Het bedrijf stelt zeer hoge kwaliteitseisen aan de banden en is altijd op zoek naar de beste medewerkers, die aan efficiëntie en continue verbetering van de producten bijdragen. Bij Goodyear wordt gewerkt in teams en worden medewerkers gestimuleerd om te leren van elkaar en van de fouten die voorkomen. Goodyear hecht er belang aan medewerkers veiligheid en welzijn te bieden – niet alleen op het werk maar ook thuis. Veiligheid is ook één van de belangrijkste kenmerken van Goodyear. Bij de ontwikkeling van nieuwe banden is Goodyear gericht op het verbeteren en vergroten van de veiligheid. Veel autofabrikanten gebruiken Goodyear banden als standaarduitrusting voor hun auto’s. Hierbij horen bijvoorbeeld Ford, Audi, BMW, Mercedes-Benz en Land Rover.

Goodyear opende in het begin van 1946 een onderzoeksfaciliteit. In deze instelling werken veel wetenschappers aan nieuwe technologieën en innovaties. Duizenden ideeën die in Goodyear’s onderzoekscentra zijn ontwikkeld zijn nu gepatenteerd. In deze onderzoeksinstelling begon bijvoorbeeld de Nobelprijswinnaar Paul Flory zijn carrière. De onderzoeken vormen Goodyear’s basis voor de ontwikkeling van nieuwe oplossingen en de continue optimalisatie van producten. In 2005 werden de ‘Goodyear Excellence’ banden uitgevonden, die drie oplossingen in één combineert. Goodyear heeft de technologie voor de beveiliging, grote controle prestaties en comfort in deze band gecombineerd. Baanbrekende technologische innovaties van Goodyear omvatten ‘Ultragrip’ en ‘Hydragrip’, beide banden verbeteren de grip bij het rijden in de winter en op natte wegen. Goodyear heeft ook banden uitgevonden die het brandstofverbruik effectief verminderen – de zogenaamde ‘Efficientgrip’. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van Goodyear’s innovatieve technologieën die aanzienlijk hebben bijgedragen aan de verbetering en verhoogde veiligheid van moderne banden. Wat voor soort banden u ook zoekt, Goodyear heeft de juiste banden voor u. Het bedrijf biedt zomer-, winter- en alle-seizoensbanden voor uw voertuig. Er is een breed scala van verschillende banden, waaruit u passend bij uw wensen en voorkeuren de beste banden voor uw voorkeuren kunt kiezen. Het maakt niet uit welke auto u uit wilt rusten met banden, Goodyear heeft de juiste banden voor uw voertuig en uw rijstijl.

No items found.