Hankook Geschiedenis

In 1941 werd Hankook opgericht en het was de eerste Koreaanse bandenfabrikant. Sindsdien heeft Hankook de weg voor andere Koreaanse bandenfabrikanten vrijgemaakt. Maar het bedrijf heeft nog steeds zijn positie als pionier in de bandenindustrie behouden. 80 procent van de omzet wordt in het buitenland gemaakt. Vandaag de dag verkoopt Hankook haar banden in meer dan 180 landen. Het succes van Hankook is gebaseerd op het gebruik van de nieuwste technologie en een internationaal productieproces. Naast banden produceert het bedrijf accu’s, lichtmetalen velgen en remblokken. Hankook heeft ongeveer 14.000 werknemers in de vier regionale hoofdkantoren, vijf onderzoeksinstellingen en meer dan 20 lokale kantoren in alle continenten. De naam Hankook draagt het bedrijf sinds 1968. Eerder was het bedrijf onder de naam ChosunTireCompany bekend. Momenteel produceert Hankook jaarlijks meer dan 50 miljoen banden. Verschillende autofabrikanten gebruiken Hankook banden als standaard banden voor hun nieuwe voertuigen. Hankook is vooral bekend om zijn radiaal- en diagonaalbanden. De banden van Hankook worden geproduceerd in de fabriekslocaties in Zuid-Korea, China, Hongarije en Indonesië. Nog een fabriek in Tennessee, Verenigde Staten, staat op de planning. Het hoofdkantoor bevindt zich in Zuid-Korea.

Doel van het bedrijf is om kwalitatief hoogwaardige producten te produceren en een uitstekende service te bieden. Hankook vindt het belangrijk om marktleider in klanttevredenheid te blijven. Daarnaast wil het bedrijf bovendien één van ’s werelds grootste bandenfabrikanten met een hoge winst en professionele en gemotiveerde medewerkers blijven. Hankook is gebaseerd op de productie van hoogwaardige banden en een expansieve strategie. Voor Hankook is het ook belangrijk om de levenskwaliteit van werknemers en het bedrijf te verhogen. Ook de omgeving van het bedrijf zal van haar inspanning profiteren. Hankook fabriceert onder andere banden voor personenauto’s, SUV’s, vrachtwagens en bussen. Ongeveer vijf procent van de inkomsten van het bedrijf investeert Hankook in onderzoek en ontwikkeling, met het doel om de producten te verbeteren. Om in te spelen op de wensen en behoeften van de klant, is Hankook momenteel bezig met wereldwijd vijf onderzoeksfaciliteiten op verschillende locaties. Hankook is zich van het belang van onderzoek bewust. Onderzoek is cruciaal om altijd volgens de laatste technologie te zijn en innovatie te stimuleren. De producten van het bedrijf zijn zo geproduceerd, dat ze aan de hoge eisen van klanten voldoen. Hankook heeft als doel de klanten in hun behoeften voorzien – nog voordat het verzoek vanaf de klant komt. Doordat de banden van Hankook in de motorsport gebruikt worden, moeten ze in staat zijn om extreme belastingen te weerstaan. Aangezien de banden zijn afgestemd op de bijzondere eisen van de motorsport, kunnen de klanten van Hankook er zeker van zijn dat de banden geschikt zijn voor extreme uitdagingen. Hankook gebruikt ook een speciaal zelfregulerend systeem, waarin de geproduceerde banden door het bedrijf zelf onderzocht worden. Door deze controle is Hankook in staat om de rijervaring te optimaliseren De inspectie heeft geleid tot een verbetering van de prestaties, comfort, veiligheid en milieuvriendelijkheid.

Hankook banden

In de ontwikkeling en productie van de motorsport is Hankook toonaangevend. De nieuwste materialen worden gecombineerd met kwaliteit en design, om uitstekende banden te produceren. Hankooks doel is om te worden erkend als één van ’s werelds beste en meest succesvolle bandenfabrikant dat door het gebruik van huidige technologieën nieuwe innovatieve producten ontwikkeld. Sinds de racebanden van Hankook ook de Amerikaanse markt hebben veroverd, is het bedrijf door slimme investeringen nog meer vertegenwoordigd in de motorsport. Hankook is met groot succes vertegenwoordigd bij races: veel winnaars rijden met Hankook banden. In de motorsport zijn tal van races, zoals de Scottish Rally Championship, gesponsord door Hankook. Hankook is ook de officiële leverancier van banden voor de Duitse TouringCar Masters, één van de meest populaire races in zijn discipline.

No items found.