Nokian geschiedenis

Nokian produceert banden die speciaal aan de Scandinavische omstandigheden aangepast zijn. Oy Nokia Ab werd opgericht in 1967. Voorheen was het bedrijf al actief onder de naam SuomenGummitehdasOsakeyhtioe. Zelfs toen SuomenGummitehdasOsakeyhtioe de productie van de bekende Hakkapeliitta banden begon. Het assortiment omvat zowel winter- als zomerbanden, SUV-banden, vrachtwagenbanden, busbanden evenals banden voor industriële machines en voor bosbouwmachines en tractoren. Het gemeenschappelijke element van al deze banden is de competentie van de onderneming met betrekking tot Nordische rij- en weersomstandigheden. Nokian verkoopt de banden niet aan autofabrikanten, maar rechtstreeks aan klanten die nieuwe banden willen aanschaffen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Nokia, Finland. De productielocaties zijn in Finland en Rusland. De banden worden onder andere in Duitsland, Zweden, Rusland, Kazachstan en de Verenigde Staten verkocht. De bandenspecialist Vianor behoort tot de Nokian Group.

Nokian hecht zeer grote waarde aan het zorgvuldig testen van de producten voordat ze op de markt komen. Daarom worden de Nokian banden niet getest in een laboratorium, maar in reële omstandigheden. Zo kan worden verzekerd dat de banden zonder problemen voldoen aan de uiteenlopende wegomstandigheden en de verschillende omstandigheden meester zijn. Alleen al het gebied waar NokianTyres haar winterbanden test is 700 hectare groot. Het gebied is gelegen in de buurt van de poolcirkel. Om de winterbanden met authentieke Scandinavische omstandigheden te testen is dit de ideale locatie. Een tweede testfaciliteit bevindt zich in Nokia, Finland. Hier worden vooral zomerbanden gecontroleerd. De grondige en verfijnde tests zijn op verschillende toepassingsgebieden gericht. Zodat het bedrijf de absolute veiligheid en betrouwbaarheid van haar banden kan garanderen. Om de best mogelijke banden aan te bieden, doet Nokian naast de controles die buitenhuis worden uitgevoerd ook testen met de banden binnenshuis. Binnenshuis wordt de slijtvastheid en duurzaamheid van de band op de proef gesteld. Door deze zorgvuldige testen zorgt Nokian ervoor dat alle banden in hun constructie met hun profiel en hun rubbersamenstelling aan de hoge eisen van het bedrijf voldoen. Deze test maakt de ontdekking van fouten mogelijk, zodat alleen zeer betrouwbare banden op de markt komen. Nokian kent de technische complexiteit van een band. Ook is het bedrijf zich ervan bewust dat de band een essentieel onderdeel is voor de veiligheidsvoorzieningen van een auto. Nokian heeft zich als doel gesteld om de beste banden ter wereld te produceren voor bosbouwmachines en winterbanden. U kunt er zeker van zijn dat u de veiligste banden op de markt zal ontvangen van Nokian. De innovaties van het bedrijf dragen bij aan de verhoogde veiligheid van de banden, ze hebben een slijtage-indicator, een aquaplaning waarschuwingssysteem en vierkante spikes. Bovendien is Nokian bezig om de banden zo stil mogelijk te maken. Door veranderingen in de profielblokken, deuken en door de banden te perforeren, is Nokian erin geslaagd de geluid uitstoot sterk te verminderen. Nokian is altijd een stap vooruit. De behoeften van de klant worden voorzien en voldaan. Daarom investeert het bedrijf in productontwikkeling, maar ook het assortiment wordt voortdurend bijgewerkt en geoptimaliseerd.

Nokian banden

Nokian vergemakkelijkt reizen en transport. Ook voor het milieu neemt Nokian verantwoordelijkheid. Zo heeft Nokian bijvoorbeeld een band uitgevonden die zonder schadelijke oliën geproduceerd wordt. Het bedrijf is ook vastbesloten om zich in te zetten voor banden met een lage rolweerstand, vanwege het lagere brandstofverbruik van deze banden wordt het milieu beschermt. Het doel van Nokian is om banden te produceren die in het bijzonder vooral op de Scandinavische markt goed werken. Nokian raadt winterbanden met spikes aan, omdat zij de beste tractie en dus de laagste rolweerstand bieden. Als u op zoek bent naar banden die perfect zijn voor het Noord-Europese klimaat en de specifieke toestand van de wegen van dit gebied, dan heeft Nokian de juiste banden voor u. De combinatie van expertise en zorgvuldige afweging met betrekking tot de noordelijke omstandigheden is een groot voordeel ten opzichte van andere bandenfabrikanten.

NokianTyres maakt voor de productie van banden gebruik van pure olie. Als voorbeeld wordt in de rubbermengsels koolzaadolie gemengd, hetgeen leidt tot een bijzonder goede tractie op natte of gladde wegen. Nokian toont veel ambitie met betrekking tot de voortdurende verbetering van de producten. Dit doel wordt bereikt door te werken met product testers en ontwikkelaars: De banden worden steeds veiliger, terwijl de rijervaring nog aangenamer en de milieu-impact tot een minimum beperkt wordt. Voor Nokian telt de duurzaamheid van de producten, het bedrijf stelt ook hoge eisen aan de leverancier, zodat deze ook milieuvriendelijk werken. Als u kiest voor Nokian banden, krijgt u banden die gegarandeerd perfect zijn voor veilig reizen in het noordelijke klimaat. Voordat de banden worden vrijgegeven voor verkoop, onderzoekt NokianTyres uitgebreid alle vormen van de hoogste kwaliteit. Voor Nokian is uw veiligheid de hoogste prioriteit. Nokian banden zijn geschikt voor verschillende weersomstandigheden, zij bewijzen zich in het stadsverkeer evenals op de snelweg. Als u op zoek bent naar een band die duurzaam, betrouwbaar en milieuvriendelijk is, dan zult u die bij Nokian vinden.

No items found.