Pirelli

Pirelli geschiedenis

Pirelli is de vijfde grootste bandenfabrikant ter wereld. Het bedrijf heeft zich in eersteklas hoge prestatie banden gespecialiseerd. Het doel van Pirelli is op dit gebied de wereldwijde marktleider te worden. Pirelli is opgericht in 1872 en telt op dit moment ongeveer 37.000 medewerkers. Het bedrijf is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen over de hele wereld. De bandenproductiefaciliteiten zijn verspreid over vijf continenten. Pirelli investeert ongeveer drie procent van de omzet in onderzoek om verder de veiligheid, kwaliteit en milieuprestaties van hun producten te perfectioneren. Voor Pirelli telt naast succes van de onderneming ook de betrokkenheid van de gemeenschap. Pirelli is voor een lange tijd betrokken geweest in de motorsport. In het kampioenschap seizoen 2011-2013 was Pirelli de enige leverancier van banden voor de Formule 1. Pirelli maakt banden voor motorvoertuigen, industriële voertuigen en motorfietsen. De productiefaciliteiten die deze banden produceren zijn gevestigd in Argentinië, China, Egypte en het Verenigd Koninkrijk. Pirelli heeft de doelstelling dat de producten van het bedrijf met kwaliteit, sterk gevoel en een optimale prestaties geassocieerd worden. Door het combineren van technische expertise met innovatie produceert Pirelli banden van topkwaliteit. Om deze reden is Pirelli in staat om samenwerkingsverbanden te hebben met een aantal van ’s werelds meest invloedrijke auto-en motorfiets bedrijven.

Giovanni Battista Pirelli was de man die in 1872 het bedrijf Pirelli oprichtte, die op dat moment rubber producten produceerde. De eerste autobanden produceerde het bedrijf in 1901. Aan het begin van de 20e eeuw breidde Pirelli snel uit en opende in de loop van de tijd enkele fabrieken in het buitenland. Rond deze tijd werd Pirelli betrokken bij races. In de jaren ’20 reden veel winnende coureurs met Pirelli banden. In 1927 presenteerde Pirelli banden genaamd Superflex Stella Bianca, die speciaal voor racing ontwikkeld zijn. Ook in de jaren ’50, ’60 en ’70 hielt de groei van de onderneming aan. Nieuwe productiefaciliteiten werden geopend. Pirelli kocht bovendien de Duitse bandenfabrikant Veith op. Tussen 1992 en 1993 werd het gehele bedrijf geherstructureerd en imponeerde bij zijn internationale doorstart met de nieuwe hoge prestaties bandenserie Pirelli P Zero. De bedrijfsgeschiedenis van Pirelli is een verhaal over constante groei en expansie. Pirelli is nu niet alleen actief als bandenfabrikant, maar is ook op andere gebieden zoals de onroerend goed markt, actief. In 2001 werden laboratoria door Pirelli geopend. Hier worden de ontwikkelingen begonnen, die de basis voor het marktleiderschap van Pirelli zijn. Sinds 2011 is er een eco-vriendelijke band van Pirelli, Cinturato P1, waardoor het brandstofverbruik vermindert en die tegelijkertijd een uiterst efficiënte band is. Deze band is speciaal ontworpen voor kleine en middelgrote voertuigen. Dankzij Pirelli’s tientallen jaren ervaring in de productie van banden voor de Formule 1 kon in 2011 de PZero Silver worden gepresenteerd: een band die geschikt is voor traditionele auto’s, maar met technologie die is geïnspireerd op de Formule 1 banden. Om verder als bedrijf te blijven bloeien en te ontwikkelen, vertrouwd Pirelli op technologische ontwikkelingen. Zo kan in de toekomst niet alleen een breder assortiment aangeboden worden, door de bouw van nieuwe fabrieken wordt ook de productiecapaciteit verhoogd terwijl het merk Pirelli wordt versterkt door een creatieve marketing strategie.

Pirelli Banden

Bij Pirelli, weet men dat een moderne band aan de technologische uitrusting van de auto aangepast moet zijn. Een band moet onmiddellijk op de impulsen van de elektronische besturing kunnen reageren. De band moet dus zo gebouwd worden, dat hij de persoonlijkheid van de auto “begrijpt”. Om de band en een automodel het beste bij elkaar te laten passen, produceert Pirelli speciale banden voor bepaalde voertuigen. De kleine details zijn maken het verschil tussen een goede en een perfecte rijervaring. Een nieuwe band ontwikkelen kan worden vergeleken met de productie van een op maat gemaakt kledingstuk. De band moet ook worden gecontroleerd en gecorrigeerd. Het duurt gemiddeld drie jaar voor Pirelli een nieuwe band ontwikkeld heeft. Gedurende deze periode wordt de band getest in samenwerking met verschillende autofabrikanten. Dit zorgt ervoor dat de band voor de respectievelijke modellen waarvoor deze ontwikkeld is, optimaal past. Door de samenwerking met autofabrikanten verwerft Pirelli vaardigheden die niet voor veel bedrijven toegankelijk zijn. Dat Pirelli bij één van de beste producenten van banden met de hoogste kwaliteit hoort, is in de industrie geen geheim. Als Pirelli tevreden is met de prestaties van een band, gaat deze de productie in. Op dit punt is duidelijk dat de interactie tussen auto en band ideaal is. Als de band perfect is afgestemd op de auto, laat deze zijn volledige prestatievermogen zien.

Wenst u zich een band die precies goed is voor uw auto, en die u ook helpt om meer plezier te krijgen om te rijden? Dan kunt u er zeker van zijn dat Pirelli de juiste band voor u heeft. Pirelli werkt samen met 36 automerken. Pirelli voldoet aan kwaliteit en prestaties. Voor u betekent dit meer rijplezier en een onvergelijkbare rijervaring met uw nieuwe banden. Het maakt niet uit wat voor type band u zoekt en wat voor auto u met banden uit wilt rusten, bij Pirelli vindt u eerste klas banden, die uw veiligheid tijdens het rijden zullen vergroten en ook zeer milieuvriendelijk zijn. Door middel van innovaties en baanbrekende technologieën krijgt u een Pirelli-band die perfect is voor uw auto.

No items found.