Onderhoud Tips Velgen

Onderhoud tips velgen

Goed onderhoud verlengt de levensduur van wielen en verhoogt het gebruiksplezier. Schoon en blinkend zijn lichtmetalen wielen immers op hun mooist! Enkele algemene tips voor goed onderhoud van wielen:

1) Regelmaat

Vergelijk wielen poetsen met tanden poetsen. Doe je het niet regelmatig dan kunnen allerlei zaken zich invreten in de beschermende laag. Bij tanden is dat de glazuur laag, bij wielen de beschermende laklaag. Remstof en strooizout zijn bij wielen de boosdoeners.De allerbeste manier van (preventief) onderhoud is dan ook om eens in de tweeweken met een zachte spons, een emmer water en een milde autoshampoo aan de slag te gaan.

2) Beperk het gebruik van agressieve middelen

In sommige gevallen lukt het niet om de wielen met een normaal sopje schoon te krijgen. Het gebruik van een velgenreiniger is dan te overwegen. Bedenk wel dat zo’n reiniger erg agressief kan zijn en soms ook schade kan toebrengen aan de laklaag van de wielen. Volg bij gebruik de instructies van de fabrikant goed op en spoel altijd direct na met schoon water. Ook de velgenreiniger die in wasstraten wordt gebruikt kan soms erg agressief zijn. Sla het speciale velgenprogramma bijvoorkeur over als het niet echt nodig is. Verder: Gebruik nooit een schuurspons! Uw poetst uw tanden immers ook niet met schuurpapier. En waak tot slot voor een te grote druk als u 1 specifieke vlek wilt wegpoetsen.

3) Repareer steenslag en stoeprand schade zo snel mogelijk

Mocht de beschermende blanke lak beschadigd raken door steenslag of stoeprand schade dan heeft vuil vrij spel om zich onder de lak te nestellen. Het gevolg zijn lelijke plekken op deze plaatsen die zich in de loop der tijd steeds verder uitbreiden. Stoeprand schade of steenslag dient daarom altijd zo spoedig mogelijk bijgewerkt te worden met een lakstift (acryl blanke lak).

4) Winteropslag

De winter is zonder twijfel de zwaarste periode voor wielen. Natte wegen, strooizouten een lagere schoonmaak frequentie zijn hier debet aan. Op koude en regenachtige dagen daalt vaak de bereidheid om met een emmer sop aan de slag te gaan. Het is een overweging om in de maanden november t/m februari uw luxe wielen veilig op te slaan en tijdelijk over te gaan op een goedkopere set wielen met winterbanden.Zo slaat u 2 vliegen in 1 klap: Én veilig de winter door, én een veilig behoud van uw luxe wielen! informeer naar onze voordelige zomer / winter banden opslag.